ԳԱՐԵՋՐԻ ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ
Գարեջուրն աշխարհում ամենաշատ օգտագործվող ալկոհոլային խմիչքներից մեկն է։ Մի շարք երկրներում բնակիչներն այն խմում են ամեն օր՝ անսահմանափակ քանակությամբ։ Միևնույն ժամանակ, ոչ բոլորը գիտեն, թե որքան օգտակար է գարեջուրը առողջության համար։
Շատերին է հետաքրքրում արդյոք գարեջուրն առողջարա՞ր է։ Պատասխանը դրական է, եթե դրա օգտագործումը լինի սահմանափակ քանակությամբ։ Գարեջուրը ունի բավականին մեծ քանակությամբ օգտակար հատկություններ մարդու օրգանիզմի համար:
- Կայունացնում է սրտի աշխատանքը
- Իջեցնում է ճնշումը
- Նվազեցնում է խոլեստերինի քանակությունը
- Կանխում է 2-րդ տիպի շաքարախտի զարգացումը
- Այն դրականորեն ազդում է աչքի եղջերաթաղանթի վրա
- Հեռացնում է ավելորդ հեղուկը մարմնից
- Այն դրականորեն ազդում է երիկամների աշխատանքի վրա
- Օգնում է վերականգնվել սպորտից հետո
- Կայունացնում է կանանց հորմոնալ ֆոնը
- Ամրեցնում է ոսկրային համակարգը
- Բարձրացնում է իմունիտետը
- Կանխում է աթերոսկլերոզի զարգացումը
- Բարելավում է ախորժակը
Շատ գիտնականներ նշում են, որ գարեջրի կանոնավոր օգտագործման դեպքում լավանում է եղունգների և մազերի որակը։ Բացի այդ, ըմպելիքն օգնում է վերականգնել վահանաձև գեղձի ֆունկցիաները։
Գարեջուրը պետք է խմել միայն բնական։ Դա պայմանավորված է նրանով, որ նման խմիչքները պատրաստվում են հացահատիկից, ուստի պահպանում են բոլոր օգտակար հանքանյութերն ու վիտամինները։
Վիտամիններ B1, B2, B6, H, C, K
Ամենից շատ գարեջուրը պարունակում է B խմբի վիտամիններ, որոնք բարենպաստ են ազդում մաշկի վիճակի վրա։ Գայլուկը հանգստացնող և ցավազրկող ազդեցություն ունի։ Բացի այդ, նրանք օգնում են բարելավել ստամոքսի աշխատանքը և կանխել բակտերիաների զարգացումը աղիներում: Ֆենոլային միացությունները օգնում են կանխել ինսուլտները, սրտի կաթվածները և թրոմբոզը և նորմալացնել լիպիդային նյութափոխանակությունը: