Շշալցվա՞ծ, թե՞ լցնովի

Ավելացման ամսաթիվ 2023-05-27
Canapea Beer City
Դիտումների քանակ 7396

Գարեջրի սիրահարներին հավանաբար հետաքրքրում է՝ ո՞րն է տարբերությունը լցնովի և շշալցված գարեջրի միջև:

Շշալցված գարեջուրն ունի 90 օր և ավելի պահպանման ժամկետ, եթե ​​փաթեթի վրա նշված ըմպելիքի պահպանման ժամկետը գերազանցում է 4 ամիսը, ապա արտադրողը կոնսերվանտներ է ավելացրել։ Ցավոք այդ կոնսերվանտներից ոչ բոլորն են անվտանգ սպառողների առողջության համար։

Լցնովի գարեջուրը նույնպես պաստերիզացված է, բայց այլ կերպ։ Այս առումով այն գերազանցում է շշալցվածին: Լցնովի գարեջուրը կարող է պահպանվել մինչև 30 օր (եթե լցված է տակառների մեջ), բայց պլաստիկ շշի մեջ լցնելուց հետո պետք է խմել որքան հնարավոր է շուտ՝ ցանկալի է 1-2 օրվա ընթացքում:

Լցնովի և շշալցված գարեջրի հիմնական տարբերություններից մեկը փաթեթավորումն է: Լցնովի գարեջուրը լցնում են տակառների մեջ, ո՛չ լույսը, ո՛չ օդը չեն թափանցում դրանց մեջ, այստեղ անհնար է ինչ-որ բան ավելացնել։

Շշալցված գարեջուրը ցանկալի է լինի ապակյա տարաի մեջ։ Իսկ ինչ վերաբերում է պլաստիկ փաթեթավորմանը դա համարվում է ամենաանհաջողը խմիչքի համար։ Այն փոխանցում է լույս, որը գարեջրի համի գլխավոր թշնամիներից է։ Թթվածինը և գարեջրի մեջ եղած ածխաթթու գազը աստիճանաբար անհետանում է պլաստիկ փաթեթավորման պատճառով։
Գարեջրի պահպանման համար իդեալական շիշը համարվում է շագանակագույնը  նաև կարող է լինել կանաչ։

Ո՞ր գարեջուրն է ավելի լավ՝ լցնովի թէ շշալցված

Այս հարցին հստակ պատասխան չկա, քանի որ ամեն ինչ կախված է ճաշակից և վերը նկարագրված գործոններից: Գարեջրի սիրահարները գնահատում են խմիչքի բույրը, թարմությունը և համը:

Շշալցված գարեջրի դրական կողմերը

  • Երկար պահպանման ժամկետ
  • Արտադրողը խստորեն վերահսկում է ապրանքի բաղադրությունը
  • Գարեջուրը սառնարանում չպահելու առավելություն
  • Օգտագործման հարմարավետությունը (պարտադիր չէ լցնել բաժակների մեջ) 

Շշալցված գարեջրի առավելությունները

  • Սննդային հավելումների և կոնսերվանտների բացակայություն կամ դրանց պարունակության ցածր տոկոս
  • Թարմ ըմպելիք լավ համով 
  • Ավելի օգտակար է մարդու օրգանիզմի համար

Ընտրված ապրանքը զամբյուղում է

Պահեստում առկա քանակությունը չի բավականացնում